Thema's

9 maart 2010

Zuid-Afrikaanse versie van lesbisch.nl

De site womyn2womyn.co.za is bedoeld voor vrouwen die seks hebben met vrouwen tussen de 18 en 30 jaar. De site informeert en adviseert jonge vrouwen over vrouwelijke seksualiteit, veilig vrijen en seksuele gezondheid. Schorer financierde deze Afrikaanse versie van lesbisch.nl. De site womyn2womyn.co.za is een uniek product voor Zuid-Afrikaanse lesbische en biseksuele vrouwen, die in het dagelijks leven vaak te maken krijgen met discriminatie en uitsluiting vanwege hun seksuele identiteit. De website informeert vrouwen die van vrouwen houden over uiteenlopende onderwerpen zoals seksualiteit, soa/hiv, veilig vrijen, testen en leven met hiv. Informatie en advies
Bezoeksters vinden er de A -Z of W2W-sex en uitgebreide informatie over onder meer het vrouwenlichaam, persoonlijke hygiëne, zwangerschap, seksuele problemen en onder vrouwen veel voorkomende ziekten zoals borstkanker. Ook wordt aandacht besteed aan ontmoetingmogelijkheden voor vrouwen, zowel online als op locatie, en worden heersende mythes over vrouwen die van vrouwen houden ontkracht. Verder levert de site speciale services zoals de online vragenrubriek van Dr. Delicious, de hiv-risico-calculator en een actuele activiteitenkalender.
 
Seksuele gezondheid
OUT-LGBT Well-Being houdt zich bezig met het bevorderen van het welzijn en de (seksuele) gezondheid van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders in Zuid-Afrika en het bestrijden van homofobie en heteroseksisme. Met de nieuwe website draagt OUT bij aan het toegankelijk maken van informatie over seksuele gezondheid en welzijn van lesbische en biseksuele vrouwen en het beïnvloeden van negatieve beeldvorming en homofobie in Zuid-Afrika.